Zondag 14 November ben je van harte welkom bij de opening van de tentoonstelling HOMEBOUND van Maarten van Aken in de Pauluskerk in Breukelen.
Gryanne Stunnenberg (galerie het Bouwhuis) zal die dag een openingspraatje houden. De kunstenaar is wegens zijn reis naar China zelf niet aanwezig.
Tot dan!
Datum: 18 november 2021 – 12 februari 2021
Openingstijden: 10:00 – 16:00
Adres: Pauluskerk, Straatweg 37, 3621 CM Breukelen
HOMEBOUND

Homebound verwijst naar het jaar 2020/2021 waarin iedereen thuisgebonden was door de lockdown in verband met de maatregelen tegen de pandemie. Een serie van werken is na aanleiding hiervan ontstaan. Drie werken uit deze serie hangen in deze expositie. Het startpunt van deze werken zijn plekken in en rondom het appartement van de kunstenaar.

“Tijdens de lockdown moest ik vaak terug denken aan een residentie die ik in 2016 gedaan heb in Finland. Ik mocht toen een maand lang op een klein eiland werken dat zo goed als onbewoond was. Het was in de maand november dus het was er koud en snel donker, maar de natuur was prachtig. Die natuur en het gevoel van vrijheid heb ik geprobeerd te vermengen met mijn directe omgeving binnen één doek. Op deze manier ontstonden er nieuwe ruimtes. Een manier om mezelf ondanks de benauwdheid van de lockdown mentaal vrij te voelen”.

Rondom deze werken hangt ook ouder werk, waardoor de ontwikkeling van het werk goed te zien is. Van desolate lege ruimtes ingezoomd op ramen en licht, is de invloed van de natuur en het openbreken van ruimtes binnen een schilderij te zien.